САЩ и Япония отново подчертаха значението на  мира и стабилността

...
САЩ и Япония отново подчертаха значението на  мира и стабилността
Коментари Харесай

САЩ и Япония отправиха предупреждение срещу употребата на сила или принуда където и да било по света


Съединени американски щати и Япония още веднъж подчертаха смисъла на  мира и стабилността в Тайванския проток и насочиха предизвестие против използването на нуклеарно оръжие от страна на Русия в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

В общо изказване, оповестено от Белия дом след срещата сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и японския министър председател Фумио Кишида, двете страни също по този начин загатнаха за " провокации " от страна на Северна Корея.

" Ние изрично се противопоставяме на каквито и да било едностранни опити за смяна на статуквото посредством мощ или насила където и да било по света ", се споделя още в изказването.

В документа се приканва и за спокойно решение на тайванския въпрос и се отбелязва, че Вашингтон и Токио " ще продължат да постановат наказания на Русия и да оказват непоколебима поддръжка на Украйна ". " Недвусмислено заявяваме, че всяко потребление на нуклеарни оръжия от страна на Русия в Украйна би било неприятелски акт против човечеството, който не може да бъде оневинен по никакъв метод ", споделят още Съединени американски щати и Япония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР